Hinta 25 eur + toim.
Tilaa sähköpostilla

Toimitus ja taitto Heikki Juutilainen

 

Yhtaikaa! sano Viralan pojat

ISBN 952-91-8646-0
Koko 19,5 x 24,5 cm
S
id. 392 sivua
Julk. Viralan kyläyhdistys ry.

 

 Viralan kylän vaiheita kivikaudesta nykypäivään. Sykähdyttäviä hetkiä Kanta-Hämeen maaseudun elämän ja ihmisten parissa. Todellinen muistojen aarreaitta myös tuleville polville vuosikymmeniksi eteenpäin.

"Yhtaikaa! sano Viralan pojat" on asiantuntevasti koottu elämysmatka seudun menneisyyteen ja nykypäivään. Tietoja on koottu mm. Kansallisarkistosta, Hämeenlinnan Maakunta-arkistosta, Janakkalan kunnan ja seurakunnan sekä yhdistysten arkistoista, historiakirjoista ja muistelmista sekä kyläläisten haastatteluista.

Kartanon ja viinatehtaan vilkkaan toiminnan vuodet ovat antaneet Viralan elämälle oman erityispiirteensä. Osa Hämeen teollistumisen historiaa.

Kirjan sivuilla on paljon kunkin aikakauden faktatietoja, karttoja, kommentteja, muistelmia, anekdootteja, lehtileikkeitä jne.

Millaista oli renkien ja navettapiikojen elämä 1900-luvun alussa? Miten maatalous on muuttunut torppariajoista EU:hun tultaessa? Mitä kaikkea kylän mestarit osasivat ennen, ja mitä Viralan ammattilaiset ja yrittäjät tarjoavat tänään?

Vanhoja karttoja 1700-luvun alusta alkaen. Runsas kuvitus, yli 600 kuvaa

Kirjan monipuolinen ja huolella toimitettu sisältö tarjoaa mielenkiintoista luettavaa Kanta-Hämeen teollistumisen alkuvaiheista Viralan kartanon viinatehtaalta käsin. Paljon tarinaa Kanta-Hämeen elämänvaiheista kaikille historiasta kiinnostuneille!

 

 

 

  

Auri-Julkaisut
Heikki Juutilainen
puh 040-770 6153