Kannet avattuna
 
Lauri Selin
Mökö, Luru ja meikäläinen
 

ISBN 978-952-99961-3-1

Kustantaja Auri-Julkaisut, 2014
Sidottu, 112
sivua
Sivukoko 135 x 185 mm

Taitto Heikki Juutilainen

Tilaukset:
info@auri-julkaisut.com

 

  

 

 

Takakannen teksti:

KUN VAARIT OLIVAT VIIKAREITA

Amerikansuomalainen Lauri Selin eli lapsuusvuotensa Lahden Jalkarannassa 1930-luvulla. Vanhemmat kävivät töissä lähiseudun sahoilla ja pojat touhusivat sitä mitä tuon ajan viikarit yleensäkin: koulunkäyntiä, pelejä, kalastusta, pyssyleikkejä ja tyttöjen perään vilkuilua. Ja tietysti oli myös arjen pieniä velvollisuuksia.
Tarinat herättävät eloon vuosikymmenten takaisen maalaistaajaman elämänmenon. Leikit ja leikkivälineet piti kehitellä itse, eikä niitä kovin runsain määrin ollut. Mielikuvitus ja innokas kokeilunhalu johtivat seikkailuihin.
Aito ja mukava muistelmakirja luo linkin tämänkin päivän vaarien ja viikareiden välille.

Kirjassa on mustavalkoinen kollaasikuvitus tekijän albumin aiheista.
 

Mallisivuja:

   


SISÄLLYSTÄ:
Aronojan padonrakentajat * Ruutanoita ja kivennuoliaisia * Vesisaavin monikäyttöä * Taas koulussa * Saunomisen ilot ja surut * Neljän kuninkaan kirja * Soutaa vai ei * Arkipäivää *
Pesäpalloa ja myrskykaloja * Tunnussana * Sahan rauniot ja onnipussit * Kanikoppeja ja variksenpesiä * Joutilaita päiviä * Ruudin keksintää * Taika katoaa
 

 Pari sanaa tekijästä: 

Lauri Oskari Selin syntyi Akaalla 1923 ja eli osan lapsuusvuosistaan Lahden Jalkarannassa. Vanhemmat olivat työssä seudun sahoilla.
Lauri valmistui ylioppilaaksi Lahden lyseosta vuonna 1947 ja metsänhoitajaksi Helsingin yliopistosta 1951, minkä jälkeen hän muutti Kanadaan. Työskenneltyään sikäläisten metsäteollisuusyhtiöiden palveluksessa hänen viimeinen työnantajansa, silloinen Georgia-Pacific Corporation siirsi hänet koillisrannikon metsiensä päämetsänhoitajaksi. Tuolloin yhtiön metsäomistukset käsittivät lähes miljoona eekkeriä, n. 400 000 ha. Työalueina olivat Yhdysvaltojen koillisosan Mainen osavaltio ja Kanadan New Brunswickin maakunta, kulkuvälineenä tiettömillä taipaleilla usein lentokone.
Nykyisin Selin viettää eläkepäiviä puolisonsa ja tyttärensä kanssa USA:n Massachusettsin osavaltiossa.

Lauri Seliniltä on aikaisemmin ilmestynyt vuoden 1918 tapahtumiin ja sen jälkeiseen aikaan Lahden ja Riihimäen tienoille sijoittuva tosipohjainen muistelmaromaani Vesi kiehuu syylärissä.

 

Kuvia julkaistavaksi (klikkaa suuremmaksi):

        

 

Auri-Julkaisut
Heikki Juutilainen
puh 040-770 6153
info@auri-julkaisut.com

  YHTEYSTIEDOT

 < ALKUUN