Leppäkoski - Tiilikylä Puujoen rantamilla

Leppäkosken kyläseura ry. 2012

ISBN 978-952-93-0821-7
Sid. 592 sivua
Koko 200 x 260 mm

Taitto Heikki Juutilainen

Tilaukset

 
 "Kyläkirjojen kunkku" on todettu tästä todellisesta tiiliskivijärkäleestä. Suurikokoiset vaakasuuntaiset sivut mahdollistivat historiallisesti arvokkaiden valokuvien esittämisen suurikokoisina, jolloin niiden kerronta ja vaikutus ovat tehokkaimmillaan.
Kahdella värillä toteutettu kirja on painokustannuksiltaan edullisempi kuin nelivärinen. Tiilenpunaisen lisävärin eri sävyt ja tiiliaiheiset-vinjetit liittyvät kylän kolmen tiilitehtaan historiaan. Kirjassa on mukana 48 sivun 4-väriosio taidekuville ja luontovalokuville.

"Leppäkosken pitkä ja rikas historia ansaitsee tulla tallennetuksi jälkipolville. Monipuolinen kulttuuri- ja yhdistystoiminta on vailla vertaansa. Ida, Uno ja kuvankauniit luonnonmaisemat, jylhä Haukankallio, hitaasti virtaava Puujoki, Rahittu, koko vihreä Leppäkoski mittavine peltoineen, rautatie, kartanot, tehtaat ja leppäkoskelaiset ihmiset – näistä kaikista meidän pitää kirjoittaa. Tallentaa kirjan lehdille muistiin, kertomaan nykyisille leppäkoskelaisille ja säilyttämään tulevaisuuden kyläläisille, jotta he tietäisivät minkälaisessa kylässä elävät ja asuvat."

 

 

 

Auri-Julkaisut
Heikki Juutilainen
puh 040-770 6153

 < ALKUUN