Hinta 30 e (+ toim.)
Tilaa sähköpostilla

 

Pieni Sivistysvalo
- ja sitkeä!

ISBN 978-952-92-6243-4
Sid. 288 sivua
Koko 20 x 25 cm
Viralan kyläyhdistys ry. 2009

Toimitus ja taitto
Heikki Juutilainen

 
 Useamman kerran Viralan koulun satavuotisessa historiassa on törmätty "ollako vai eikö olla"
-tilanteeseen, mutta kyläläisten määrätietoisuuden ja sitkeyden ansiosta koulu on selvinnyt, ja nyt uuden vuosituhannen alkaessa saatu uuteen kukoistukseen.
Tämä kirja elää koulun ja sen väen vaiheilla, muistelee menneitä ja uudempiakin aikoja ja nauraa kommelluksille.

Kirja on kauttaaltaan 4-värinen. Siinä on yli 100 luokkakuvaa nimineen yli 100 vuoden ajalta ja noin 300 muuta koulunkäyntiin liittyvää kuvaa. Teos on suurikokoinen 20 x 25 cm.

Mallisivuja:


 

 Halusin tehdä kirjasta myös nuoria lukijoita kiinnostavan. Pyysin koululaisia piirtämään anfangit eli lukujen alkukirjaimet; näin mukana on jo heti omakohtaista mielenkiintoa. Samoin kuvamateriaalia on aina tähän päivään saakka.
Tekstien lisäksi kirjassa on mm. aapiskukolla merkittyjä infolaatikoita sekä hymypoika-ikonilla merkittyjä anekdootteja.

Aukeamien ulkoasu muotoutui käytettävissä olevan materiaalin mukaan. Kuvien koko, laatu ja väritys sekä kuvatekstien pituus (esim. nimilistat) vaikuttivat kuvien sijoitteluun. Vanhat yksiväriset valokuvat ja uudemmat neliväriset antoivat vinkkiä taustaväreihin. Halusin tehdä ulkoasun pirteäksi mm. värillisillä anfangeilla, mutta samalla välttämään liikaa kirjavuutta, joten taustavärien skaala on suhteellisen hillitty.

 

Auri-Julkaisut
Heikki Juutilainen
puh 040-770 6153


< ALKUUN