Tilaa sähköpostilla

Toimitus ja taitto Heikki Juutilainen

 

Menestystä kentillä ja saleilla
- Janakkalan Jana 80 vuotta

ISBN 978-952-92-5121-6
Sid. 347 sivua
Koko 20 x 24,5 cm
Janakkalan Jana ry. 2007

 


 

 

 "Maineikkaan urheiluseura Janakkalan Janan historia tuo esiin sadat nuoret ja varttuneemmat, pojat ja tytöt, naiset ja miehet, jotka ovat Janan nimi rinnassaan urheilleet menneinä vuosikymmeninä.
Liikunta on jokapäiväistä kulttuuria tänään ja tulevaisuudessa - siitä kannattaa nauttia."
 

         

          

 

 Tämän kirjan tekoprosessi innosti kovasti. Kirjan ulkoasu pitää tehdä aina sisällön mukaan, ja tässä tapauksessa pitkät perinteet omaava, arvostettu urheiluseura asetti riman mukavan korkealle. Halusin saada aikaan tyylikkään, arvokkaan, mutta myös selkeän ja mielenkiintoisen kokonaisuuden – kirjan jota mielellään selailee ja katselee.

Ehdottomasti tärkeä pointti oli saada aikaan kiinnostusta herättävä ja helposti luettava kokonaisuus. Tekstien ja kuvien rytmitys ja sijoittelu on tärkeää. Sivuilla on paljon taustatietoa antavia ”infolaatikoita” sekä anekdootteja ja pikku tarinoita omilla palstoillaan, samoin kuin lehtileikkeitä ja Janan veteraanien muistelmia.

Kirjassa on liki 350 suurikokoista sivua ja muutama sata kuvaa. Sisäsivuilla olen käyttänyt väreinä mustan lisäksi murretun sinisen sävyjä. Kannen yleissävy mukailee Janan tunnusvärejä, sininen-keltainen-valkoinen. Kannen kuva-aiheena on Janan urheiluasuinen olympiasoihdun kantaja vuodelta 1952 taustanaan vuoden 1956 suurkisojen janalaiset.

 

 

Auri-Julkaisut
Heikki Juutilainen
puh 040-770 6153